Edat: 23

Lloc de naixement: Palafrugell

Estudis: Periodisme

Carla Bermudo Molins

En acabar el grau en periodisme la Carla va emprendre un viatge de 6 mesos pel sud-est asiàtic. El 2015 va recórrer Tailàndia, Laos, Cambodja i Malàisia i quan va tornar a casa la necessitat de veure més món i la motivació per poder-se dedicar algun dia al periodisme de viatges la van dur a marxar de nou, aquesta vegada a Indonèsia, Myanmar i el sud de Vietnam.

Dos viatges i tots dos al sud-est Asiàtic, què és el que t'atrau d'aquesta zona?

La gent. Al principi em vaig estar debatent entre Llatinoamèrica i el Sud-est Asiàtic. A Llatinoamèrica tenia l'avantatge que coneixia l'idioma, però també diuen que és més perillós, més difícil. Així doncs, vaig decidir començar per Tailàndia i em va enamorar el tarannà de la gent. No sé si és la religió o el tipus de vida que porten, però són molt pacífics, oberts, ... tan diferents de nosaltres que m'atrau un munt. En realitat el que vull quan viatjo és aprendre de gent que és ben diferent de mi, perquè de gent que és com jo ja en tinc a casa. A més, és una zona on és fàcil viatjar, tant per terra com per aire, i molt barat.

Carla Bermudo

Va ser complicat adaptar-se a una nova cultura?

Aquest segon cop venia més preparada però igualment l'any passat vaig estar només en països budistes i aquest any vaig arribar a Indonèsia, que és el país musulmà més gran del món, i sembla que no però xoca molt, és totalment diferent. No obstant això, és molt fàcil adaptar-se, estan molt acostumats al turisme i t'ho fan molt fàcil. Gairebé tothom parla una mica l'anglès i si no un somriure és universal.

I com és el fet d'estar de viatge constantment?

És dur perquè vas amb una motxilla de 40 litres, tens les peces de roba que tens però al final no l'acabes de desmuntar mai perquè estàs 3 dies allà, 2 nits aquí... al lloc que m'estic més són 5 nits. És normal perquè tens ganes de veure coses i aprofitar. Però sí, cansa. Cansa moure't constantment, no tenir un lloc al qual dir-li casa, no dormir 3 nits seguides al mateix llit. I crec que una de les coses més dures és haver d'esforçar-se a conèixer gent per després haver-los de dir adéu al cap de res. No és fàcil, la gent diu que visc el meu somni, però no veuen què hi ha darrere de les fotos boniques, què és dur una motxilla, caminar a ple sol a 40 graus... És dur, però val absolutament la pena.

Hi ha alguna cosa que trobis a faltar especialment?

El menjar, poder cuinar i controlar el que tinc al meu plat. Aquí no solen cuinar a casa, dinen i sopen fora perquè surt més barat i els hostals no tenen cuines. Has d'anar sempre fora, sempre les mateixes opcions. El menjar és molt fregit encara que hi hagi moltes verdures.

Et planteges canviar el teu lloc de residència?

Jo sé que jo no acabo a Barcelona o a Palafrugell. Em plantejo anar a viure a un lloc on pugui guanyar-me la vida. Em plantejo anar a Austràlia a viure una temporada o buscar una companyia internacional amb la qual pugui treballar des d'on vulgui i en aquest cas si que potser escolliria Indonèsia perquè és un lloc bo per viure, sobretot per qualitat de vida, perquè aquí la viuen, se socialitzen molt, estan molt amb la família. M'agrada molt l'estil de vida que porten, però sempre tenint el recolzament econòmic des d'un altre lloc.

Recomanaries l'experiència?

Absolutament, perquè et dóna coneixements. Jo vaig tornar super canviada, ets molt més conscient del que tens a casa, del que t'envolta i de la natura. I t'ensenya molt. Per exemple, si has pogut estar 6 mesos amb una motxilla de 40L amb 3 pantalons i samarretes per què quan arribes a casa en necessites 40? També t'ensenya a respectar la gent, a no jutjar, a saber que estàs a casa seu, respectar cultures, tolerar, dir adéu. És molt enriquidor i tothom hauria de marxar encara que fos 15 dies a un lloc totalment diferent del que estem acostumats. No dic sol, perquè al final depèn de la personalitat de cadascú, però si marxar a un lloc fora de la teva zona de confort on t'hagis d'adaptar, perquè s'aprèn molt.

LA RECOMANACIÓ

El Sud-est Asiàtic, la barreja perfecta entre cultura i natura

El sud-est Asiàtic és un dels destins de viatge que actualment estan més de moda. No és d'estranyar, ja que tracta d'una de les zones on els productes i serveis són més econòmics i que ofereix una bona combinació entre natura, cultura i gastronomia.

Tailàndia és el país més turístic de la zona i també el que la Carla recomana a qui vulgui visitar el sud-est asiàtic per primera vegada per la facilitat i comoditat: "tothom parla anglès, tens la ruta gairebé muntada, qualsevol agència de viatges et porta on vulguis". Un cop al país, però el seu consell és recórrer tot el nord, de Chiang Mai a Chiang Rai, que destaca per la naturalesa abundant, "és jungla, és molt salvatge, hi ha moltes cascades, pots agafar una moto i voltar i torbes llocs preciosos. I és molt barat".

Si es té temps, la Carla proposa seguir per Laos i Cambodja. "De Laos destacaria les 4000 illes que hi ha al sud i que queden al mig del riu Mekong. És sorprenent perquè l'aigua del riu és marró però a aquestes illes, no sé per què, es torna d'un color turquesa i és com si fossis al mar". A més de ser un lloc barat, si hi ha sort, es poden veure els dofins Irauadi o cap d'olla, una espècie en perill d'extinció.

De Cambodja en destaca l'illa Korrong, que defineix com el seu paradís, encara que "ara ha passat a mans d'uns russos que hi estan construint un aeroport i destrossant". I recomana especialment visitar The Killing Fields, "un dels camps de concentració del genocidi que va patir el país ara fa 30 anys i una peça clau per comprendre la societat".

Redacció:  Mireia Gràcia Bell-lloch

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

DIRECCIÓ

 

Carrer Picasso 31

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

administracio@elnou.cat

Tel: 972 610 204

 

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h i 16h - 19h