Edat: 27

Lloc de naixement: Palafrugell

Lloc de residència actual: Sidney (Austràlia)

Borja Ariza Álvarez

Les ganes de canvi i de trencar amb la rutina, van dur en Borja a acceptar la proposta de la seva ex parella de marxar una temporada fora. Després de dubtar una mica, va decidir deixar-ho tot, vendre el que tenia i marxar a l'aventura amb un visat de vuit mesos a Sydney per aprendre anglès. El país el va enamorar i ara fa més de dos anys que hi viu. Estudia màrqueting, treballa com a pintor de cotxes i està intentant muntar el seu propi negoci.

Com va ser adaptar-se a un nou país?

La veritat és que al principi va ser molt dur per mi perquè no sabia gens d'anglès, no podia parlar, no m'entenien. Com que jo sé mecànica vaig intentar buscar feina d'això però havia de preparar-me possibles preguntes i respostes que em podien fer a l'entrevista i quan em preguntaven alguna cosa que no tenia preparada em frustrava i marxava. Al final em van agafar a una feina, però quan el cap em deia alguna cosa havia d'utilitzar el traductor o m'ho havia d'assenyalar i et sents malament perquè sembles inútil o mandrós, però no és això, simplement no ho entens. Tot i així, a Austràlia estan acostumats al fet que hi hagi gent d'arreu del món i són bastant comprensius i t'ajuden.

 

Borja Ariza

Què és el que més valores?

El clima és genial, quasi tot l'any és estiu. També et pots guanyar bé la vida, els sous són bastant alts i, si ets una persona espavilada, pots trobar una bona feina. Tot i que Sydney és una ciutat cara està equiparada amb els sous i si estalvies, pots viatjar per Àsia que està al costat i és molt barat. El millor, però, és que coneixies gent d'arreu i ara tinc amics repartits pel món que tinc moltes ganes de visitar, però em falta temps i diners.

Hi ha alguna cosa que trobis a faltar especialment?

La família i els amics, està clar. Aquí, encara que fas amics, també hi ha molts dies que et trobes sol. També trobo molt a faltar el menjar, tot i que mengen bastant bé no és el mateix, manquen els embotits i formatges bons, una bona paella i també a vegades un bon gintònic, ja que el tema de l'alcohol és un xic complicat. Però a banda d'això s'hi està bastant bé!

Et planteges tornar en un futur?

Sincerament penso que tornaré però no sé quan. No serà a curt termini però tampoc em veig vivint tota la vida a Austràlia, encara que molta gent que va venir com jo em diu que s'ha acabat quedant. Bé no ho sé, no vull dir que no tornaré perquè és una cosa que em xoca a mi mateix de dir, de moment estic vivint el moment i intento no pensar en això.

Recomanaries l'experiència?

100%. Que marxin, que no passa res, que al principi fa por pensar què pot passar, però llavors és genial. I que aprenguin anglès! Venir a Austràlia ha estat de les millors experiències que he viscut mai, aquests 2 anys a Sydney estan essent els millors de la meva vida.

LA RECOMANACIÓ

Provar el surf i recórrer tot el país

Encara que no és la capital del país, Sydney és la ciutat més coneguda d'Austràlia. La famosa Opera House i el Harbour Bridge són els primers llocs que recomana visitar en Borja, ja que a ambdós s'hi pot entrar i veure'ls per dins, a més "el Harbour Bridge es pot creuar caminant i pujar fins a la torre per veure les vistes", explica. Un altre dels punts més increïbles de la ciutat segons el palafrugellenc és la Sydney Tower, la segona torre més alta de l'hemisferi sud amb vistes a tota la ciutat i un restaurant al capdamunt des d'on es pot gaudir d'una panoràmica de tota la ciutat. Els parcs són un altre gran atractiu i focus d'activitats diverses a Sydney: concerts, mercats d'artesanies, fires gastronòmiques, rues musicals... Els preferits d'en Borja són el Centennial i el Hyde Park.

Tot i els encants i l'efervescència de la ciutat, en Borja recomana aprofitar el llarg trajecte per descobrir Austràlia. La costa est és la part més habitada i turística amb ciutats com Melbourne, Brisbane i Cairns i encants naturals com: Els 12 Apòstols, un conjunt d'agulles de pedra que sobresurten de l'aigua; Fraser Island, una illa de sorra enmig del mar; les Whitsunday Islands, dins la Gran Barrera de Corall i la seva Whitheaven Beach, d'aigua cristal·lina i sorra blanca, entre d'altres. Pels amants del surf Bondi Beach és la platja de referència, no tant per les onades com per l'ambient i segons en Borja un lloc on s'ha d'anar a provar aquest esport tan popular al continent.

La costa oest no la coneix tant, però assegura que els coneguts que hi han estat diuen que és imperdible, amb molts llocs remots i paisatges preciosos. Per últim, recomana una visita a l'Uluru, una muntanya sagrada pels aborígens i la més gran del món de les seves característiques, una formació rocosa aïllada que creix enmig de la plana situada al centre del continent.

Redacció:  Mireia Gràcia Bell-lloch

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

DIRECCIÓ

 

Carrer Picasso 31

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

administracio@elnou.cat

Tel: 972 610 204

 

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h i 16h - 19h