Josep Maria Portas 

Xef del Restaurant Sa Cova 

En Josep Maria és un xef apassionat de les textures originals, sabors sorprenents i productes autòctons, amant dels productes de proximitat i de temporada.


En Josep Maria ha travessat fronteres, ha treballat en llocs com la Cadena Relais & Chateaux, el Castell de Ciutat de la Seu d'Urgell i com a cap de cuina de Mas de Torrent, entre d'altres.

Sabem que des de ben petit, ja et movies entre fogons. Què és el que et va fer decidir de tenir aquest ofici?

El que em va fer decidir per aquest ofici va ser veure cada dia la passió que tenia la meva àvia cuinant i ella me la va transmetre. Des de ben petit ja estava amb ella a la cuina i ens ho passàvem molt bé

La teva trajectòria t’ha fet passar per diversos restaurants de França i Catalunya, quins records tens d’aquesta experiència? 

Les experiències que he tingut a l’estranger totes són bones. Vaig aprendre, la serietat, la disciplina per saber portar la pressió que comporta una cuina, la seguretat en el que fas, les diferents maneres de cuinar, els aromes, els sabors i les textures. Totes les experiències són positives, de les coses no tant bones,  també en treus coses positives

Com ens definiries la Cuina empordanesa

La cuina empordanesa... Què haig de dir de la cuina de la meva terra? Per a mi és la millor del món, i a més està en bones mans, tenim molt bons cuiners que cuiden i mimen, apreciant el producte i aquí tenim els millors productes.

Quins nous plats podem degustar aquesta primavera, al Restaurant Sa Cova?

Podreu degustar cocotxes de bacallà amb crema de garoina, la tonyina macerada amb jang, llima calamondin i acompanyada amb una salsa huancaina peruana; també la nostra caldereta de llagosta, el moll de l’os farcit de botifarra de perol, múrgoles i espardenya i salsa cantonès o el roger amb salsa de llet de tigre d’ají groc i massala.

Quin plat ens recomanaries per aquest mes d’abril?

Els pèsols amb botifarra negre cansalada i espardenyes amb aire de brasa.

REDACCIÓ EL NOU · FOTOGRAFIA CUINA DE L’EMPORDANET

http://www.cuinadelempordanet.com/ . Tel 972 600 069 

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

DIRECCIÓ

 

Carrer Picasso 31

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

administracio@elnou.cat

Tel: 972 610 204

 

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h i 16h - 19h