ENTREVISTA A JOSEP OLLÉ

Director dels Jardins de Cap Roig

REDACCIÓ: El Nou

Com i per què neix el Jardí de la Dorothy?

El projecte va néixer amb l’objectiu que els visitants coneguessin l’aristòcrata anglesa Lady Dorothy Webster, que juntament amb el seu marit, el coronel rus Nicolau Woevodsky, van ser els artífexs del jardí botànic de Cap Roig, considerat un dels més importants d’Europa.

Què ofereix el nou espai del jardí botànic de Cap Roig?

El Jardí de la Dorothy és un indret especial per a poder-se relaxar i gaudir de lalectura a dins del jardí. L’espai, envoltat de vegetació, compta amb petites fonts d’aigua, tarima de fusta, il·luminació i mobiliari adient per al repòs i la relaxació.

L’indret ha inspirat la programació de visites guiades. Quines activitats es desenvoluparan i a qui aniran destinades?

S’hi programaran activitats relacionades amb la lectura, els caps de setmana. Es desenvoluparan visites guiades per a un públic familiar i per a un públic general. Hem encarregat a la Fundació Josep Pla de Palafrugell la realització d’un programa d’activitats amb els següents títols: “Vinyoli, la poesia del mar”, “Vermut literari amb Josep Pla”, “Entre l’Escala i Barcelona”, “Ruyra amb gust de sal”, “Contes de la maleta”, “Ens divertim llegint”, “Llegim i sentim”, “Follets entremaliats” i “Contes a dins la capsa”. Aquestes propostes s’afegeixen a la Ruta Josep Pla a Cap Roig, un recorregut guiat pels jardins botànics a partir de molts fragments de l’obra de Pla, en els quals descriu els racons més emblemàtics de la zona.

Com es pot accedir al Jardí de la Dorothy? Els visitants han de comprar entrada o l’accés és lliure?

Han de comprar l’entrada general d’accés al recinte (si s’és client de Caixabank, aquest és gratuït). No es tracta d’un annex, sinó que és una zona que es troba tot passejant pels camins dels jardins.

Què ha significat per a l’equip aquesta ampliació?

Per a l’equip directiu dels Jardins de Cap Roig aquesta ampliació la veiem com una oportunitat per a poder singularitzar la figura de Lady Webster i homenatjar-la. És per aquest motiu que en aquest espai s’hi poden trobar plantes recuperades amb tècniques d’esqueix o divisió de mates i que es caracteritzen perquè la mateixa Dorothy Webster les va plantar durant la
construcció dels Jardins, l’any 1935. També es recuperen del Castell dues làmpades de ferro de la mateixa època, fetes a mà i en forma de flor que havien dissenyat el matrimoni Woevodsky i que donen llum a l’entrada de l’espai. Per altra banda ha significat ampliar els Jardins per a poder oferir als visitants un espai tranquil i recollit, que abans del naixement del Jardí de la
Dorothy no teníem.

En els temps actuals, com preveieu que sigui l’afluència de visitants al nou espai?

És una incògnita. Des que hem reobert l’1 de juny anem incrementant el nombre de visites diàries. Cap Roig té l’avantatge que és un espai a l’aire lliure i permet molt bé mantenir el distanciament físic entre els visitants. Pel que fa a les activitats organitzades limitem el seu aforament i complim les directrius que ens demana l’Administració Pública.

Després d’aquesta estrena, quins són els projectes de futur?

Finalitzar el futur auditori soterrat per a poder organitzar activitats de debat i reflexió.

DIRECCIÓ

 

C/del Mestre Sagrera, 47 1er Pis

Palafrugell

CP 17200

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

CONTACTE

 

eva@elnou.cat

Tel: 645 80 32 95

 

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h