Gossos mainadera

ANNA MENDIETA · Veterinària - Col. GI-891

Quan ens plantegem tenir mascota i escollim el gos, hem de pensar bé quina raça serà la més adient. Per fer aquesta elecció serà important tenir en compte l'espai, el temps, perquè no serà el mateix un gos de 10 kg que un de 40 kg, però un factor rellevant serà si hi ha nens a casa o no. Hi ha unes races que fan la convivència amb nens més fàcil i per això se les anomena races mainadera.

Quines característiques tenen?

Són races poc territorials, poc dominants, pacients, afectuoses i juganeres

Poc territorials i poc dominants?

Sí, això significa que són races que no s'alteren si els nens ocupen un espai que ells consideren com a seu. Són gossos que no tenen tendència a la gelosia i que accepten que els nens els agafin coses seves com les joguines, per exemple.

Pacients i afectuosos?

Són races més tolerants amb l'activitat dels nens. Els nens poden cridar, córrer, saltar o no respectar l'espai dels altres i els gossos que no perden la calma i són pacients són els millors per la convivència amb nens.

Juganers?

Els nens juguen constantment i si troben un amic de quatre potes que també jugaria a qualsevol hora seran uns companys ideals.

 

Alguns exemples d'aquestes races?

Llaurador retriever, goldenretriever, sant Bernat, terranova, beagle, bóxer, etc.

 

Finalment, és important dir que no cal que el gos sigui de raça, els mestissos també poden ser els aliats perfectes per una bona convivència, tot dependrà del caràcter que tinguin.

8.PNG
mendieta.PNG