ENTREVISTA A FRAN ARNAU,

Director del Festival ÍTACA: L’afectació de la COVID-19 al Festival ÍTACA 2020

REDACCIÓ: El Nou

S’ha vist afectat el Festival ÍTACA 2020?

El festival s’ha vist molt afectat. La pandèmia ha trencat amb tots els esquemes i la programació que havíem previst. Enguany el festival hauria presentat novetats que haurien acabat de consolidar la proposta. Havíem apostat fort per a internacionalitzar la programació d’artistes, fer un canvi d’imatge, nous escenaris, ampliar aforaments i tot ha caigut... No hem pogut mantenir els aforaments, molts ajuntaments han restringit la possibilitat de fer nous formats, tot i això hem salvat alguns concerts.

A causa de la situació actual ha nascut l’Edició Limitada del Festival ÍTACA, en què consisteix?

Des de l’organització la definim com una acció reivindicativa. És una demostració que si hi ha empenta i ganes, fins i tot en temps de Covid, es poden organitzar concerts i actes culturals. En el moment que es va donar l’opció de fer espectacles amb aforaments limitats i el públic assegut, ens hi vam llençar de cap, sense pensar-nos-ho. L’ÍTACA Edició Limitada és un “morirem amb les botes posades” per a nosaltres. Esperem no morir i per aquest motiu tot l’equip ja està treballant per a poder tornar l’any vinent amb les novetats que volíem presentar a l’edició d’enguany. Tot i això, no volíem deixar de celebrar la música i la cultura i per això hem pres la decisió de seguir endavant amb aquest nou format.

Quines mesures heu implementat per garantir la seguretat dels espectadors?

Estem aplicant una barreja de normatives en diferents àmbits. Pel que fa als concerts, encara no hi ha una normativa concreta. És per això que estem recopilant diferents recomanacions i protocols creats per altres entitats, ajuntaments i companys del sector
amb l’objectiu d’elaborar el nostre protocol d’actuació i així garantir la seguretat dels assistents. Es tracta principalment d’organitzar el recinte amb molt d’espai per a mantenir les distàncies de seguretat entre els assistents i adaptar-nos per tal que tots els serveis que oferim (seients, barres, lavabos, etc.) compleixin la nova normativa. Així doncs hi haurà un servei de neteja constant als lavabos, carrils per demanar a la barra, separació entre cadires a la platea, separació d’espais amb neteja de mans
obligatòria i ús de mascareta... Hem trobat un espai que ens permetrà aplicar correctament els nous protocols i normatives i, malgrat la situació, fer que el públic estigui còmode i visqui una experiència única.

La programació dels artistes confirmats segueix essent la mateixa?

Hem aconseguit “salvar” sis propostes artístiques encabides dins la programació de quatre concerts. La resta de programació (més de quinze bandes) han estat cancel·lades o bé posposades per a l’edició 2021.

Quina ha estat la resposta del públic?

Molt bona! Vam esgotar entrades dels Amics de les Arts en menys de 48 hores i el Petit de Cal Eril amb Ferran Palau van ser els següents en exhaurir-les. Les altres dues dates van pel mateix camí! Teníem l’esperança que la gent no hagués perdut les ganes de gaudir de la música en directe tot i la por al contagi del virus, i en el nostre cas ha quedat demostrat que la gent té ganes de tornar a la normalitat amb les mesures adequades.

En vista de l’èxit, preveieu organitzar més concerts dins d’aquest nou format?

No, per aquest 2020 serà complicat de cara a l’estiu. Com comentava, hem organitzat aquests concerts perquè l’ÍTACA no es perdi el 2020 i així mantenir la flama del festival, però l’economia de l’empresa s’ha vist molt afectada i ara toca treballar per tornar el 2021 amb més força.

Què és la Sala Online? Quin paper hi té a la programació del festival?

La Sala Online és una de les moltes propostes noves de streaming que han sorgit durant el confinament. El sector ha mirat de renovar-se ràpidament i ha generat iniciatives com aquesta. Es tracta d’una nova fórmula que, si bé no pot canviar l’escalf d’un concert en directe, ofereix alternatives amb l’objectiu que la música i el sectorpugui seguir viu en temps i situacions estranyes.

DIRECCIÓ

 

C/del Mestre Sagrera, 47 1er Pis

Palafrugell

CP 17200

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

CONTACTE

 

eva@elnou.cat

Tel: 645 80 32 95

 

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h