Flors de jardí per tallar i fer rams 

JOAN MONTES · Tècnic professional de jardineria

La decoració de la casa, de vegades, pot ser una tasca extenuant però gratificant a la vegada. Per donar un toc fresc i natural a qualsevol habitació, no hi ha res millor que ferho amb flors tallades. Tant si les compreu en un majorista de flors, les rebeu com a regal o les feu créixer a casa, podeu tenir problemes per mantenir-los en la primera condició. Saber quines varietats de flors són les millors per al tall, és el primer pas.

Alstroemeria: Les alstroemerias, Lliris peruans, són una de les flors de tall més famoses del món, ja que generalment s'utilitzen per fer rams de núvia, floreixen a finals de primavera o principis d'estiu i són de color rosa, blanc, groc, vermell i taronja.
 


 

Sterlitzia: No hi ha dubte que les flors de la Strelitziareginae sembla que són aus de colors a punt de prendre el vol. Aquesta planta tropical requereix molt de sol i es pot conrear tant a l'interior com a l'exterior. Si  retalleu del vostre jardí, recordeu-vos del filferro per posar-los en el gerro per ajudar a mantenir les seves flors pesades.

Clavells Els clavells són una de les flors tallades més duradores i fàcils de conrear i així tenir un perfum meravellós. Vénen de color rosa, blanc, groc i vermell, encara que cada dia sorgeixen noves varietats de diferents colors. Si els conreem a casa, es poden tallar les flors fins a la tardor.

Delfinios:  I si estaveu buscant per crear un centre de treball agradable en tons blaus i púrpures, opteu pels delfinios que també vénen en rosa i blanc. Poden ser una mica difícils de conrear, perquè prefereixen estius frescos i humits. Si us atreviu a conrear-les en el vostre jardí, talleu les tiges de la flor tan aviat com floreixin per animar la planta a repetir la floració. Igual que les Alstroemerias, els Delfinios són sensibles al gas d'etilè, per la qual cosa s’ha de mantenir allunyats de les fruites i hortalisses

Gladiolos:  El Gladiolus són les bombetes d'estiu més populars que poden arribar a altures d’1,2 a 1,8 metres. Aquestes flors tallades són molt assedegades per la qual cosa heu de controlar el nivell de l'aigua del gerro i omplir quan sigui necessari. Podeu formar-los per obrir amb aigua tèbia i cobrint les flors amb una bossa de plàstic transparent. Els Gladiolus són molt sensibles al fluorur. Per tant, si l'aigua està fluïda, deixeu-la reposar durant diverses hores abans de posar-hi les flors.

montes.JPG

DIRECCIÓ

 

C/del Mestre Sagrera, 47 1er Pis

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

administracio@elnou.cat

Tel: 972 610 204

 

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h i 16h - 19h