top of page

Flors comuns que són verinoses (part II)

JOAN MONTES · Tècnic professional de jardineria

1.PNG
1.PNG
1.PNG
1.PNG
1.PNG
1.PNG

Els narcisos

Els narcisos només són els bulbs els que poden produir vòmits i diarrea així com trastorns del ritme cardíac. Cal tenir especial cura ja que amb els gossos que poden furgar el terra i consumir aquests bulbs.

 

La Lantana

Totes les parts de la lantana conté una toxina que ataca el fetge i produeix símptomes com vòmits, fatiga, decaïment i insuficiència hepàtica en últim extrem.

La Ipomoea tricolor i la Ipomoea corymbosa

Algunes convolvulaceae com la Ipomoea tricolor i la Ipomoea corymbosa contenen una substància anomenada ergina en les seves llavors. Aquesta toxina actua de manera similar a l'àcid lisèrgic o LSD.

La Glicina

És una planta enfiladissa que resulta tòxica per a gats i gossos sobretot. Encara que tota la planta és verinosa el més perillós són les llavors, ja que és on s'acumula més quantitat de toxines. La seva ingesta produeix dolor abdominal lleu, vòmits, diarrea i depressió del sistema nerviós central.

La vinca de Madagascar

Catharanthusroseus, és una planta molt fàcil de cultivar i que es fa servir com a cobertura en zones càlides. També en les medicines Ayurvèdica i xinesa per tractar la hipertensió. Un consum important pot produir hipotensió amb tot el que això comporta, mareig i fins i tot claudicació.

La Cala

La cala conté oxalat càlcic pel que la seva ingesta en cru de qualsevol part de la planta produeix inflamació en llavis, llengua i gola tant en persones com en animals. En canvi les fulles són comestibles després de la seva cocció.

 

montes.JPG
bottom of page