Flors comuns que són verinoses (part I)

JOAN MONTES · Tècnic professional de jardineria

Hi ha moltíssimes plantes que contenen principis actius tòxics per als éssers humans i alguns animals. És un mecanisme de defensa amb el qual l'evolució ha dotat a moltes espècies vegetals. Moltes de les plantes més comunes en els nostres jardins són tòxiques així que, ara veurem aquestes 13 flors molt comuns que són verinoses perquè estiguem atents amb els nens i les mascotes.

Les hortènsies

Contenen petites quantitats de cianur i poden ser perilloses en una ingesta copiosa. Encara que unes poques fulles ja poden donar problemes de vòmits, diarrea i somnolència a nens i mascotes.

 

La clematis o vidalba

Pot donar problemes a causa d'un glucòsid irritant, l'anemonina. Actua per contacte tant a la pell, ocasionant dermatitis, com en les mucosa de la boca, causant ardor lleu i úlceres, si s'ingereix.

 

El gènere Calotropis

Es compon de tres espècies de plantes originàries de les zones àrides d'Àfrica i Àsia. El làtex que traspuen les flors i les fulles d'aquestes plantes conté calotropin que és un citotòxic usat en els tractaments del càncer i que en contacte amb els ulls pot causar ceguesa.

 

Els baladres

Són arbustos mediterranis que produeixen flors molt cridaneres en colors blanc, rosa, groc o vermell. Ingerir una petita part de la planta, flor, fulles o qualsevol altra pot causar febre, deshidratació, bradicàrdia i fins i tot la mort.

 

Les azalees i rododendres

Aquestes plantes que tan bé decoren qualsevol jardí provoquen nàusees, dolor abdominal i dificultat per respirar si s'ingereixen.

 

1.PNG
2.PNG
3.PNG
5.PNG
4.PNG
montes.JPG