La sarna de les orelles

IRENE CLARÀ · Font: AEMPS / Wikipedia

La fitoteràpia és l'ús de productes d'origen vegetal per a la prevenció, la curació o l'alleujament d'una àmplia varietat de símptomes i malalties. Forma part de les anomenades teràpies naturals. Durant el confinament hem estat estudiant a fons tots els productes que formen part de la nostra cosmètica i vida quotidiana, i sincerament, ens hem emportat una decebedora sorpresa. N'hi ha molts que es qualifiquen de naturals però que porten molt poca quantitat i de mala qualitat. Us deixem alguns exemples:

Perfum: s'afegeix als productes per fer bona olor. Però és considerat perillós per què és bioacumulatiu i és sospita que pot produir trastorns al sistema reproductiu i endocrí. A més, s'ha observat que pot causar al·lèrgies. Bona olor no és sinònim de net.

Sodium lauret hsulfate: és una base detergent barata, per això és molt utilitzada en productes de cosmètica. S'utilitza per generar la tan desitjada escuma que no és sinònim de net. Resseca el pèl, provoca reaccions al·lèrgiques, és irritant i afavoreix la pèrdua de pèl. És molt contaminant i considerat cancerigen.

Cyclomethicone: és un derivat del petroli. No permet la transpiració de la pell i la deshidrata. Crea un film al pèl que pot esser beneficiós contra el fred i la calor, però la brillantor i suavitat no es sinònim d'hidratat.

1.PNG