top of page

Entrevista a· MARTA REIXACH, ÀNGELA RUBAU, ANA MARIA TARRÉS I SUSANNA TRIAS
Propietaries de la Farmàcia i Òptica Camp d’en Prats

REDACCIÓ AÏNA GALCERAN · FOTOGRAFIES FARMÀCIA I ÒPTICA CAMP D’EN PRATS

Celebren el 10è aniversari al capdavant del negoci

La Farmàcia i Òptica Camp d'en Prats està d'aniversari. Com han estat aquest deu anys al capdavant del negoci?

Ens han passat volant. Abans d'emprendre el negoci, treballàvem a la Farmàcia Medir-Tarrés des de feia anys, i pel cantó professional ja teníem experiència. El veritable repte d'aquesta etapa ha estat convertir-nos en empresàries. Estem molt contentes del camí que hem fet durant aquests deu anys, un camí que ha estat més fàcil de recórrer gràcies al gran equip que tenim a la farmàcia. Més que un equip ja som com una família, doncs portem molts anys juntes.

 

Quins serveis oferiu?

Control de glucosa, colesterol i triglicèrids, control del risc cardiovascular, mesura de la pressió arterial, servei personalitzat de dermocosmètica, anàlisi de VIH, formulació magistral, posem arracades… A l'òptica realitzem la mesura de la pressió intraocular, control del fons de l'ull amb retinografia, i com a novetat tenim el servei de detecció de disfuncions visuals i entrenament visual.

 

Què us diferencia de la resta de farmàcies de la zona?

Oferim un servei personalitzat en dermofarmàcia: tenim una cabina on analitzem la pell i el cabell i on donem a conèixer els nostres productes de dermocosmètica per poder oferir el millor tractament als nostres clients.També ens hem especialitzat en salut visual: fem controls de retina o fons d'ull a través d'una plataforma de telemedicina d'oftalmologia. Aquest servei de retinografia el recomanem especialment a persones amb diabetis, glaucoma i majors de 50 anys, però l'oferim també amb la revisió habitual. Recentment, hem incorporat un servei d'avaluació de disfuncions visuals (dificultat per enfocar, problemes de lectura, visió borrosa, mal de cap, fatiga visual…) i entrenaments per a la millora de la visió. El nostre objectiu és intentar millorar la salut de la població, participant en campanyes d'educació sanitària com la de detecció del càncer de colon, fent xerrades a escoles, instituts i casals de gent gran, oferint consells de salut en tot moment…

 

Heu notat algun canvi en les tendències de consum dels clients al llarg dels anys?

Des de la pandèmia, la gent s'ha acostumat a comprar online i això ho notem sobretot en els sectors de dermofarmàcia i dietètica. Nosaltres estem en formació constant per recomanar el millor producte per a cada cas concret, i aquest consell té un valor. És decepcionant quan algú s'emporta el consell i prefereix comprar el producte per internet. La força del comerç local és la que ens ajuda a mantenir la “salut” del poble, i en aquest sentit, el comerç electrònic no ajuda…

image.png
image.png

La Generalitat de Catalunya ha impulsat la campanya “La meva regla, les meves regles” En què consisteix? Hi esteu adherits?

Sí que hi estem adherides. És una campanya de distribució anual gratuïta a través de les oficines de farmàcia de tres tipus de productes menstruals reutilitzables: una copa menstrual, un paquet amb dues compreses de tela o unes calces menstruals. També orientem per triar el producte més adequat en cada cas, i donem informació sobre les condicions d'ús.

 

Quins són els riscos d'automedicar-se? Què suggeriu per reduir aquesta pràctica?

El principal risc és que no obtinguem l'efecte desitjat perquè estem consumint un medicament no indicat, o amb la dosi incorrecta o durant un període de temps no adequat. Si ens automediquem amb antibiòtics és pitjor perquè el que aconseguirem és que l'antibiòtic deixi de fer l'efecte buscat. Sempre hem de consultar a un professional, sigui al farmacèutic o al metge

Ara que s'apropa l'estiu, quina és la importància de cuidar-nos i protegir-nos la pell? Quins productes recomaneu per fer-ho?

Té molta importància perquè amb una bona cura de la pell a diari podem mantenir-la hidratada i lluminosa i prevenir les arrugues. També podem evitar les taques o hiperpigmentació, i a la llarga l'envelliment prematur cutani. Recomanem una bona higiene i hidratació amb els productes adequats per a cada tipus de pell. I com a darrer pas del ritual, hauríem d'aplicar la protecció solar adequada, no només a l'estiu sinó durant tot l'any.

image.png
bottom of page