Et cau el cabell?

SUSANNA TRIAS · Farmacèutica. Col·legiada núm. 1120

Hi ha diferents tipus de caiguda que es poden produir en qualsevol moment, en funció de l'estat de cansament, l'estrès diari, l'estació i el clima, el període post part, els hàbits alimentaris o l'equilibri hormonal.

A la tardor la pèrdua de cabell es pot duplicar. Segons han demostrat diversos estudis científics, el creixement del cabell segueix un cicle estacional. A la tardor disminueix la fase de creixement del cabell (anàgena), i s'activa la fase que afavoreix la caiguda (telògena). Si a aquesta estacionalitat natural del creixement hi afegim la deshidratació que pateix el cabell a l'estiu, una alimentació pobra en carn, peix i fruites, i els factors intrínsecs de cada persona, es fa evident que a la tardor és molt important tenir-ne cura per enfortir-lo i evitar-ne les pèrdues.

4.png

La caiguda es produeix de manera sobtada i dura menys de 6 mesos, ja que el cicle capil·lar es veu alterat i es produeix una pèrdua de cabell ràpida i de manera difusa, és a dir, distribuïda per tota la zona.

 

Si s'identifica i s'elimina el factor desencadenant, l'evolució és sempre favorable, encara que el cabell trigui uns mesos en tornar al seu estat inicial.

8.PNG