Escola de Tir amb Arc del Baix Empordà

REDACCIÓ CLUB ARQUERS ESCLANYÀ

L'Escola de tir amb arc del Baix Empordà del Club Arquers Esclanyà és la única Escola de tir amb Arc de la província de Girona, dedicada íntegrament a fomentar i divulgar l'esport del tir amb arc en els joves d'entre 7 i 18 anys, posant a l'abast un programa que contribueix en la formació tècnica, personal i cívica

El tir amb arc és un esport que referma els valors de l’esforç, la confiança, respecte, companyerisme, comprensió, paciència, responsabilitat i el joc net, entre d’altres.

L'escola

Les instal·lacions disposen d’una sala condicionada per al tir amb arc indoor, annexa al Centre MAITAI, al carrer Pi i Margall, 101 de Palafrugell i el camp d’aire lliure d’Esclanyà.


L’Escola del Club disposa de tècnics titulats de la RFETA per a l'ensenyament de l’activitat i de tot el material necessari per realitzar les classes (arcs per als esportistes, buiracs, protectors de braç, dactileres, fletxes, reposa arcs, atura fletxes...). Els cursos s’inicien a l’octubre i finalitzen al maig.

L'ensenyament es basarà en:


Preparació física general, a partir del joc i la diversió.


Escalfament i estiraments: s'aprendrà la importància de l’escalfament i dels estiraments, s'ensenyaran exercicis específics i s'indicarà quan s'han de fer i la durada que han de tenir.


Tècnica: s’incidirà en l'aprenentatge de la tècnica bàsica del tir amb arc a partir de l’arc recorbat, per tal que, una vegada assolida, l’arquer pugui decidir quina modalitat li interessa practicar.


Material: s'ensenyaran els noms i la utilitat de les diverses parts de l’arc. 

Altres modalitats de tir: es mostrarà la manera d’executar el tir instintiu i amb arc compost.


Reglament: s'aprendran les nocions bàsiques
del reglament oficial.

La formació dels arquers és continua i evolutiva, estructurada en diferents nivells. Els alumnes a mida que van adquirint coneixement i consolidant habilitats, van passant de nivell (curs). Es comença en un nivell bàsic, on s’aprenen els primers moviments i tècniques bàsiques de tir i progressivament es van millorant la tècnica i habilitats fins arribar a l’Alt Rendiment.

Que ens aporta el tir amb arc :


- Afavoreix la coordinació oculomotriu i l’equilibri.
- Potencia enormement la capacitat d’atenció, concentració i autocontrol.
- Estimula l’autoestima i independència.
- Millora la resistència a l’estrès.
- Millora la forma física en general.

DIRECCIÓ

 

C/del Mestre Sagrera, 47 1er Pis

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

eva@elnou.cat

Tel: 645 80 32 95

 

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h