Entrevista a Alba Plana
Entrevista a Alba Planaoles

REDACCIÓ AÏNA GALCERAN · Fotografies: Abricoc

12.PNG

Què és Abricoc?

És un espai -botiga a Fonteta, al bell mig de l’Empordà, per a la gent a qui com a mi, els apassioni la gastronomia, la història i la cultura del territori on tot això succeeix. Abricoc és un espai amb una exquisida selecció de productes de proximitat. Un concepte de botiga per descobrir, tastar i comprar.

 

Com, quan i per què sorgeix aquesta marca/idea de negoci?

Sóc una persona molt inquieta. L’any 2019, després d’un canvi de rumb professional, vaig decidir emprendre el meu propi projecte. Tenia una idea clara: donar suport als productors locals i a la seva feina. Aquesta idea de negoci, va néixer amb l’objectiu de posar en valor els productes de proximitat, originals i únics.

 

Què son les experiències gourmet? Com les podem gaudir?

La idea inicial era crear activitats i experiències per acostar la veu dels productors a la gent del territori i fer que les persones valoressin cada petit detall. La pandèmia de la Covid-19 va fer que haguéssim de renunciar al nostre espai per qüestions de seguretat, per aquest motiu, el mes de maig comencem a engegar experiències fora del nostre espai, sense perdre la nostra essència: gaudir dels productes a través dels seus productors.

Alba Plana

Propietària d'Abricoc

Quins criteris seguiu a l’hora d’escollir marques i productes per desenvolupar activitats?

La selecció de productes que la gent pot trobar a Abricoc és molt personal, em deixo emportar pel que em diu el cor, la passió i, sobretot el gust. Ens agrada descobrir i conèixer qui s’amaga darrere de cada projecte, ja que aquesta és l’única manera de poder transmetre als nostres clients l’essència de cada producte que s’enduen a casa.

 

A través de quins canals es poden adquirir els productes que oferiu?

El canal que més utilitzem és Instagram @abricoc_. Aquesta eina ens ha permès crear una gran família amb persones que tenim passions i gustos similars. Al perfil hi publiquem les experiències i activitats que duem a terme, així com també els productes que tenim i els nous que ens arriben per tal de descobrir-los plegats. També comptem amb una botiga online, www.abricoc.com, on s’hi pot trobar la selecció de productes que oferim. La pandèmia de la Covid-19 ha fet que molts negocis es reinventin.

 

Podem gaudir d’Abricoc a casa?

La Covid-19 ens va empentar a fer una botiga online per tal que la gent pogués gaudir dels nostres productes a casa seva. Tot i això, el pas més important, va ser el fet de dissenyar una exclusiva proposta de taules de formatges, embotits i dolces, amb la millor selecció de productes per gaudir-los a casa. A dia d’avui, aquest és el nostre producte estrella