Entrevista: Rita Ferrer

REDACCIÓ EVA VIDAL · Fotografies: El Nou

La Rita Ferrer, ens convida a veure les noves instal·lacions de l'escola de música a l'Energia. En les seves paraules trobem una mica de nostàlgia després de tants d'anys ubicats al carrer Sant Joan (des del 1992 fins al 2019) i no pot amagar els sentiments viscuts i compartits amb els alumnes i el professorat. A l'Energia les aules són plenes d'encant, amb molta llum, molta amplitud i espai i plenes de vida musical per als instruments que les decoren i algun quadre que sembla viu i que ens transporta a una altra època.

Volem que l'escola de música L'Energia sigui un projecte de poble i que tothom se'l senti seu.

Quanta gent forma l'equip del professorat

Som 31 professors.

I alumnes

Som al voltant de 300 alumnes aproximadament, de les diferents poblacions de la comarca. 60 estan estudiant un grau professional i la resta d'alumnes amb una varietat d'edats petits i joves, adults i  sèniors, que vénen a aprendre. A partir dels 3 anys ja es poden inscriure.

Quina formació acadèmica podem trobar dins l'escola de música?

La formació acadèmica està distingida per Agrupacions i tenim: L'energia Cobla, la Big Band, el conjunt de vent Manel Mañogil, conjunt de corda, conjunt de guitarres, Combos i l'escola Coral; Els Virolets.

L'espai de l'Energia, el poden fer servir les agrupacions que hi ha al poble?

Si l'Auditori, el poden fer servir totes aquelles agrupacions que ens ho demanin. Actualment és el lloc d'assaig de la Coral Nit de Juny. Però també podrien venir l'Agrupació Sardanista, si volen venir a fer un curs de sardanes o ara mateix ens l'han demanat per al gran recapte, per fer la recollida d'aliments.

Quines novetats teniu per aquest curs 2019-2020?

Farem una nova aposta per a nens a partir de 3 anys, en aquests espais que tenim podem oferir aquesta oferta i creiem que serà positiva. 

Un dissabte al mes, es podrà gaudir dels “Dissabtes Musicals” en dues sessions de 3 a 6 anys a les 10.30 h, i de 0 a 3 anys a les 12 h on hi trobaran diferents activitats, amb Musinfant, Dansa Creativa amb Mercè Sardà, l'Alquímia Musical, contes musicals amb l'Olga Cercós, juguem amb la música amb l'Alba Pujol, música per créixer amb Mireia Calduch i música en família amb la Sònia Lanao. Del 25 d'octubre fins al 27 de juny es podran gaudir d'aquestes sessions per als més menuts.


Volem que aquest centre estigui obert a les escoles, als mestres i a la gent gran. A les escoles per fer visites guiades i algun concert de petit format. Els mestres poden venir i consultar tot el material que tenim de cantates, instruments o per fer-hi reunions. I també volem obrir l'escola a la gent gran, perquè també puguin veure el conservatori i l'escola i, un altre punt a destacar, és el de convidar a músics veterans perquè expliquin la seva trajectòria musical. Tenim molts fronts oberts, i a poc a poc ho anirem explicant durant el curs.


Volem agrair als pares de l'Ampa de l'escola de música tota la feina que fan, des de la gestió del banc d'instruments, doncs no tots els nens es poden comprar un instrument i per 10 € al mes el poden llogar per un any. També es preocupen de tots els temes vinculats als intercanvis, la rebuda de gent, dels autobusos, tenim un suport molt gran i molt potent i els volem felicitar!!!

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

DIRECCIÓ

 

Carrer Picasso 31

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

administracio@elnou.cat

Tel: 972 610 204

 

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h i 16h - 19h