top of page

Entrevista a Montse García Olave

REDACCIÓ AÏNA GALCERAN · Fotografia: El Nou

Fa molts anys que associem la Zona Blava de Palafrugell amb la Montse, que duu a terme el control i la vigilància d'aquesta.

Coneixem la teva faceta professional, però qui és la Montse? Com et defineixes?

Em caracteritzo per ser una persona pacient i molt responsable amb les tasques del dia a dia, tant professionals com personals. En els vint-i-un anys que porto exercint aquesta feina, no he sol·licitat mai cap baixa, forma part de la meva vida i em fa feliç

 

Recordes com vas començar?

Va ser el mes de maig del 2000. Després de fer l'entrevista, els vaig dir que no hi podia treballar, ja que em feia càrrec d'una dona que tenia Parkinson. Penedida del “no” que els vaig donar, vaig trucar-los i aleshores em van agafar. Sempre he pensat que debia tractar-se d'una feina per a mi.

Com has viscut aquests anys al servei de la gent? Què t'ha aportat?

He viscut de tot. M'han aportat molt bon servei i d'altres no tan bons. Si poso en una balança les experiències viscudes al llarg d'aquests vint-i-un anys, sempre pesen més les positives que les negatives, puc dir que he tingut un bon servei.

10.png

El tracte amb les persones no sempre és fàcil. Amb tots aquests anys al lloc de treball, et deus haver trobat amb diferents anècdotes. T'agradaria compartir-ne alguna?

I tant! N'hi ha una que em va fer molta gràcia. Hi va haver un senyor estranger que va oblidar-se de posar el tiquet d'estacionament; jo vaig haver-lo de denunciar. Ell estiuejava per aquí, ja que ençà d'aquesta feta, sempre que venia ens saludàvem i recordàvem l'anècdota tot rient. Una altra que em va tocar molt, va ser la Sra. Maria Bruges, sempre ens trobàvem i un dia ella no se sentia bé i vaig trucar a la seva filla. Al cap de dos dies ens va deixar, però guardo amb molt bon record el moment i l'ajuda que li vaig donar.

Com et sents cada vegada que has de posar una multa?

En l'àmbit personal, a vegades, sí que em sap greu haver de posar multes. Tot i això, la meva feina requereix aquest control, per tant, quan he de multar a algú sento que estic fent bé la feina.

Amb la teva experiència, si poguessis decidir sobre la gestió de la Zona Blava a Palafrugell, quines millores faries?

La gent sovint demana per la possibilitat d'allargar l'estacionament. El temps màxim que s'expedeix el tiquet, avui dia, és d'una hora i mitja. Amb això, passa que els estacionaments es queden curts i reclamen el fet de poder allargar el temps de tiquet per tal de poder acabar les seves compres.

Ara que començaràs una nova etapa, què és el més trobaràs a faltar de la teva feina?

El contacte amb la gent. El fet de passejar-me amunt i avall pels carrers del poble m'han permès, al llarg de vint-i-un anys, conèixer molta gent. Això, sens dubte, és el que més trobaré a faltar. Em jubilo molt contenta, estic rebent una estima molt gran per part dels caps i companys. Desitgem que siguis molt feliç en aquesta nova etapa que comences Montse i que puguis gaudir de les teves aficions, ara que tindràs més temps que mai!

8.PNG
bottom of page