ENTREVISTA A JORDI PIFERRER ·
RESTAURANT CAN FACUNDO 13

REDACCIÓ MAR MOLERO DOLZ · Filòloga i periodista literària · Fotografia: Can Facundo

Can Facundo, una transformació que ha sabut mantenir la seva essència

En Facundo, l'avi d'en Jordi Piferrer, del restaurant Can Facundo, va obrir la botiga de queviures de Can Facundo el 1965. Han anat passant els anys i Can Facundo s'ha anat transformant, però ha mantingut l'essència de ser un lloc del poble i per al poble.

Com va començar Can Facundo?

El meu avi va començar Can Facundo com a botiga de queviures. Nosaltres vam continuar amb la botiga, després la rostisseria i més tard vam muntar el restaurant.

 

Com vau muntar el restaurant?

Les botigues de queviures havien quedat obsoletes —tot i que encara la tenim—, i com que ja teníem la rostisseria, de la rostisseria vam passar a fer plats per emportar i després vam passar a fer-ne per al restaurant.

Com heu dit, les botigues de queviures van quedar obsoletes, però sempre heu mantingut una part de queviures. Us vau mantenir ferms en això?

No van quedar obsoletes per culpa nostra, sinó que les tendències van anar cap a un altre costat

15.png

Creieu que està tornant la consciència de comprar al petit comerç i retornar a un tipus de producte més cuidat?

Ara, en aquest món globalitzat, el comerç de proximitat queda més llunyà. Econòmicament és ruïnós mantenir vives aquestes botigues i la puja energètica és el darrer i definitiu cop.

Què s'hi menja a Can Facundo?

Sempre fem algunes innovacions però ens basem molt en la cuina tradicional. Arrossos, els típics plats de Palafrugell i tradicionals, i brasa.

 

Quina mena d'innovacions feu?

Sortim molt, mengem molt en restaurants i ens hi fixem i innovem algunes coses.

 

Teniu algun plat que sentiu especial?

Els arrossos, la galta amb bolets i la sèpia amb pèsols són plats que ens els estimem molt.

 

Presenteu alguna novetat de cares a la tardor-hivern?

Quan arriba la tardor cada any fem el Niu, un plat molt antic d'origen palafrugellenc.

 

És un local molt estimat per la gent del poble. Teniu públic de tota mena?

Sí, tinc molt bon públic de Palafrugell i també hi ve gent de fora. Però bàsicament hi ve gent del poble.

16.png