Entrevista a David López
Instal·lacions López i Fill - Empresa familiar en constant creixement

REDACCIÓ AÏNA GALCERAN

Com va sorgir i ha evolucionat Instal·lacions López i Fill?

L’empresa va néixer de la mà del meu pare, el Sr. López. Inicialment, treballava localment, donant a cada client un tracte proper i personalitzat. Mentrestant l’empresa creixia, jo em formava per obtenir els carnets d’instal·lador elèctric especialista i el d’instal·lacions tèrmiques, entre altres. Posteriorment, quan vaig incorporar-me a l’empresa, vam poder ampliar la gamma de serveis amb l’objectiu de poder servir a més clients.

Des de quan esteu presents al mercat?

L’any 2003, quan m’incorporo a l’empresa, decidim registrar-la com a Instal·lacions López i Fill. Tot i això, comptem amb una experiència de més de quaranta-cinc anys en el sector de la lampisteria, fet que genera en els clients un sentiment de confiança cap a nosaltres i als nostres serveis.

7.PNG

Des de quan esteu presents al mercat?

L’any 2003, quan m’incorporo a l’empresa, decidim registrar-la com a Instal·lacions López i Fill. Tot i això, comptem amb una experiència de més de quaranta-cinc anys en el sector de la lampisteria, fet que genera en els clients un sentiment de confiança cap a nosaltres i als nostres serveis.

 

Què oferiu?

Oferim tot tipus de serveis que estiguin vinculats amb la llum, l’aigua i la climatització de vivendes. Instal·lem, mantenim i reparem aires condicionats, calefacció, terres radiants, energies renovables, regs, piscines, etc.

A qui estan dirigits els vostres serveis?

No tenim un tipus de client definit. Tot i això, els nostres serveis es dirigeixen al sector domèstic en general, al sector comercial i hostaler.

 

Com gestioneu el tracte amb els clients?

Oferim un tracte molt personal i de proximitat. Sempre que podem, optem per parlar amb l’usuari final amb l’objectiu d’entendre les seves necessitats i poder aconsellar-lo des del nostre punt de vista professional

8.PNG

Què diferencia la vostra empresa de la resta del sector?

El que ens diferencia de la competència és que som una empresa responsable i familiar. Això fa que siguem nosaltres mateixos els que estem en contacte amb l’usuari, oferint un servei personalitzat, eficaç i ràpid.

Què és el que més us satisfà de la vostra feina?

Ens fa sentir més orgullosos el fet de mantenir els clients que van confiar en nosaltres quan el meu pare va iniciar el negoci, i ampliar-los. El tracte que oferim i la nostra manera de treballar és el que creiem que fa que els clients tornin a confiar en nosaltres i ens siguin fidels.

 

Com heu viscut la pandèmia de la Covid-19?

Com a la gran majoria de professionals, la pandèmia ens va afectar negativament. Tot i això, estem contents perquè vam aconseguir sobreviure a un mal moment econòmic. Amb les noves tecnologies hi ha oficis que estan quedant obsolets.

 

Com veieu el futur de l’ofici de lampista?

És un ofici que mai s’acaba. Cada vegada hi ha més innovació tecnològica, ara, amb la il·luminació LED es poden dur a terme projectes

10.PNG
11.PNG

que abans eren impensables. A més a més, hi ha una tendència creixent a la utilització d’energies renovables pel subministrament elèctric d’autoconsum i de climatització domèstic. Una altra tendència creixent és la domòtica, un tipus d’instal·lació automatitzada que es pot fer a través dels smartphones. Així doncs, considerem que al nostre ofici li queden molts anys de vida.

 

Recomanaríeu a les generacions més joves endinsar-se en el sector de la lampisteria? Per què?

Sí, sens dubte! És un ofici molt bonic, amb un contacte constant amb els clients, on es produeixen milers de sensacions, totes positives. Veient les noves tendències i l’evolució del mercat, orientaria les futures generacions cap al camp domòtic que està en expansió i, sens dubte, té un futur molt bo.

9.PNG