Els gossos geriàtrics canvien el caràcter?

ANNA MENDIETA · Veterinària - Col. GI-891

Els gossos, com les persones, moltes vegades en fer-se grans comencen a canviar una mica el seu caràcter. Empitjoren els sentits de la vista i l'oïda i també se'ls redueix la memòria o l'orientació o de vegades comencen a tenir dolor, per exemple per un problema d'artrosi, i això els fa estar més malhumorats.

I si perd aquestes capacitats, què passa?

A causa d’ aquestes disminucions dels sentits pot passar que el nostre gos es vulgui relacionar menys amb la família i amb el seu entorn, que es torni més esquerp, o també pot passar tot el contrari, és a dir, que es torni molt més depenent de nosaltres del que era.

 

Què podem fer per ell?

Haurem d’intentar establir rutines per treure’l a passejar, rutines pels àpats, adaptar-lo gradualment als canvis que hi pugui haver a la família, com per exemple un canvi de domicili, etc.

Alguna cosa més?

També augmentarem les vegades que el traiem a passejar perquè segurament no aguantarà tanta estona sense sortir i a més, moure’s passejant poca estona però sovint també anirà bé si hi ha artrosi. A dins de casa hem de fer algun canvi? Intentarem posar-li tot més fàcil i evitarem que hagi de pujar i baixar moltes escales si li costa, posarem algun punt de llum a la seva zona si té moltes dificultats de visió, evitarem deixar coses al mig del pas perquè no xoqui ni tampoc canviarem de cop tot el mobiliari de lloc.

 

Hi ha medicacions o no val la pena si són vellets?

Hi ha medicacions per irrigar millor el cervell, per alleujar el dolor o per alentir el procés de l’artrosi per millorar la qualitat de vida de les nostres mascotes, tinguin l’edat que tinguin. Cada problema serà diferent i podrem fer més o menys coses però sempre hi ha alguna cosa a fer i tenim l’obligació d’intentar-la.

DIRECCIÓ

 

C/del Mestre Sagrera, 47 1er Pis

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

eva@elnou.cat

Tel: 645 80 32 95

 

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h