El microxip: útil i obligatori

ANNA MENDIETA · Veterinària - Col. GI-891

Ara s'acosten dies d'adopcions i dies d'arribades de noves mascotes a casa i és important saber quines coses cal que fem per tenir-les en condicions.

Què hem de fer obligatòriament?

De coses obligatòries pels propietaris de mascotes, la més important és cuidar-los adequadament. Els propietaris de gossos, gats i fures, a més a més, hauran d'identificar-los amb el microxip i censar-los a l'Ajuntament.

Què és un microxip?

El microxip és un sistema electrònic de la mida d'un granet d'arròs que col·locat sota la pell de la mascota serveix per identificar-la.

 

Com les identifica?

Cada microxip té un número diferent que serà exclusiu per a cada animal. Quan passem un lector especialment dissenyat per llegir microxips veurem aquest número i buscant-lo a l'arxiu on el veterinari l'haurà donat d'alta, el trobarem relacionat amb una mascota i un propietari, amb totes les seves dades per localitzar-lo.

Per a què serveix?

És el més semblant a un DNI que tenen les mascotes i serveix per poder localitzar el propietari de seguida en cas de pèrdua per exemple, en cas d'accident, per tenir un arxiu amb tots els animals, per poder-lo censar a l'Ajuntament, etc. Si féssim una estadística sobre el nombre de gossos amb microxip i la comparéssim amb una sobre els gats i les fures, ens adonaríem que la majoria de gent només posa el microxip als gossos. El motiu d'aquest fet no el sabem del cert, potser perquè mentre que els gossos surten de casa sovint la majoria de gats no surten mai i no es té por a perdre'ls. A més a més, tampoc es viatja gaire amb els gats. Independentment del motiu pel que sigui, s'hauria d'identificar amb el microxip a tots els gossos, els gats i les fures.

DIRECCIÓ

 

C/del Mestre Sagrera, 47 1er Pis

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

eva@elnou.cat

Tel: 645 80 32 95

 

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h