top of page

El meu gos és molt nerviós i no m'escolta

CRISTINA MASCARÓS · Ensinistrador caní

Quan més temps passi en estats de descontrol, més desestructurat serà el seu estat emocional (ploriquejos, estrebades de corretja, manca d'atenció cap al guia, conductes destructives…). Si no controles això pot ser que tinguis problemes.

Sovint sobreexcitem el gos en excés. En aquest punt està descontrolat, no ens para atenció, no atén les nostres ordres i fins i tot pot ser motiu de comportaments no desitjats.

Per tant, hem de fomentar els estats d’equilibri, punt òptim on el gos, si ens escolta, el podrem entrenar. Un programa d'ensinistrament adequat ens ajudarà a arribar a aquest estat de calma de forma més ràpida i efectiva, tranquil·litzant l'estat mental i general del gos que serà la base per poder treballar qualsevol comportament.

Llavors el guia porta la batuta, el gos podrà sentir més seguretat davant de qualsevol situació, podrà relaxar-se. El guia sentirà més control del gos i disfrutarà del passeig. Si parem atenció als diferents estats d'ànim del gos podrem actuar a favor nostre. Per exemple, no acariciar-lo quan està ploriquejant, quan està molt nerviós, saltant, empenyent-nos… No parlar-li amb un to efusiu, interrogatiu o nerviós, per exemple: qui hi ha?, què passa?, anem al carrer? I sí, recompensar-lo amb carícies, menjar o un to amigable quan està en un estat de calma i relaxat.

Fomentem més moments d’equilibri que d’excitació i gaudirem d’un gos més equilibrat i feliç.

image.png
6.PNG
bottom of page