El diàleg intern

JORDI, ANTÒNIA I MANEL · Gerents de SocArrel Psicologia

Alguna vegada us heu preguntat quina és la persona amb la que parleu més? La resposta és amb tu mateixa!

El “flux de pensament” que s'evoca constantment a la nostra ment és la base del diàleg que mantenim amb nosaltres mateixos. Aquesta veueta interior que tenim i que genera pensaments amb trets positius o negatius de nosaltres i del nostre entorn, és el que anomenem el diàleg intern.

 

Fer-nos conscients d'aquest diàleg és el primer pas per evitar una percepció pessimista de nosaltres mateixos i del món que ens envolta. La conversa diària que tens amb tu pot enfortir algunes àrees cerebrals, crear noves xarxes neuronals i alhora influir en els nostres estats emocionals i en la nostra autoestima. Revisar i tenir cura del contingut del diàleg interior, és fonamental pel benestar psicològic.

En alguna ocasió us heu preguntat com us parleu? I què us dieu? “No faig res bé”, “Tot em surt malament?, “Millor callo”, “Segur que m'equivocaré” “Soc un desastre” “ Els altres no em valoren”. Us ressonen aquests comentaris? Sino et respectes o no et tractes bé,és el moment de parar atenció i transformar-ho. És vital tenir una comunicació amb nosaltres mateixos assertiva i constructiva, especialment sabent que som allò que el nostre cervell es diu i ens diu

Suggeriments per facilitar un diàleg intern positiu per sentir-nos millor:

  • Tingues un estil de vida sa. Utilitza el recurs de l'humor.

  • Enfoca't en la resolució del problema, no en el mateix problema.

  • Canvia els “ haig de” per “ puc /vull”.

  • Cuida les relacions socials. I en general, mantingues un diàleg compassiu i amorós envers tu.

  • Si no ho aconsegueixes demana ajuda professional.

El pitjor que pot passar-li a un home és pensar malament de si mateix

Goethe

9.PNG
15.PNG