Dificultats lectores?

REDACCIÓ SUSANNA RIZOS BOFILL PEDAGOGA. COPEC Núm. 1800

Llegir és una de les habilitats clau per aconseguir l'èxit escolar, completar el camí acadèmic amb tranquil·litat i poder continuar els aprenentatges al llarg de la vida.

La lectura és un procés complex que s'inicia amb l'activació de diversos processos mentals, visuals i auditius, de memòria de treball, consciència fonològica, fluència verbal i processament de la informació, que s'han de coordinar entre ells per tal de poder realitzar altres processos d'ordre superior com comprendre, entendre i deduir. Però cal haver consolidat prèviament el procés mecànic de decodificació (velocitat i precisió lectora) per poder arribar a realitzar aquests raonaments més complexos. De la mateixa manera que al conduir un cotxe no estem pensant quin pedal cal prémer per canviar de marxa, el bon lector quan llegeix tampoc pensa quin so té cada lletra, ho té automatitzat.


Des de Libèl·lula treballem l'entrenament de la mecànica lectora mitjançant el Mètode UBinding, com a una part més de la intervenció global en dificultats en la lectura. UBinding és una metodologia d'avantguarda, desenvolupada i recolzada per la Universitat de Barcelona.

 
Libèl·lula forma part de la seva xarxa de centres col·laboradors. Neix de l'evidència científica en l'àmbit de l'aprenentatge i està al dia dels resultats en investigació i recerca. 

 

Ubinding és un mètode on-line. Els infants, guiats pel pare o la mare, realitzen a casa 5 sessions setmanals, d'una durada d'uns 10-15 minuts per sessió. Per escollir les sessions ens basem en l'evolució i els resultats obtinguts a les sessions anteriors i pautem material de suport en cas de ser necessari. La família i el professional de referència de la Libèl·lula estan en contacte diari per transmetre’s la informació més rellevant. Es realitza un seguiment periòdic al Centre per poder explorar l'evolució de la lectura de cada infant. El 90% dels nens i nenes que treballen amb la proposta d'UBinding, experimenten millores en la seva fluïdesa i precisió lectores que repercuteixen positivament en el seu rendiment acadèmic.


Si creus que la lectura del teu fill o filla és massa lenta, comet massa errors, la seva entonació no és prou bona i la seva comprensió se'n ressent vine i t'informarem.

DIRECCIÓ

 

C/del Mestre Sagrera, 47 1er Pis

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

eva@elnou.cat

Tel: 645 80 32 95

 

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h