Damià Rafecas 

Xef i soci del restaurant Vicus de Pals

Situat a l'antic Cafè de Can Barris, local emblemàtic dels anys 30, el Vicus va obrir les seves portes el juny del 2011, apostant per una cuina catalana contemporània amb producte de temporada, pròxim i de qualitat. Al restaurant Vicus podreu trobar una cuina d'autor basada en l'actualització de receptes tradicionals. La carta de vins seleccionada es compon bàsicament de vins catalans, amb especial èmfasi en el DO Empordà.

Com van ser els teus inicis a la cuina?

 

Vaig estudiar hostaleria perquè els meus pares tenien un restaurant a Barcelona, i en viure aquest món des de ben petit, vaig tenir l'oportunitat de decidir d'anar a l'escola de Sant Pol de Mar per cursar els meus estudis. Primer volia ser cap de sala com el pare, però vaig anar descobrint la cuina i aquesta va ser la meva elecció.

 

Com vas arribar a la Costa Brava? 

Després de passar per restaurants com l’ABaC, el Sant Pau, l'Esguard o El Racó d'en Freixas, vaig arribar a Palafrugell on vaig treballar a La Cuina de Can Pipes, al restaurant Sa Punta, i vaig portar durant tres anys la cuina del Mas Salvi. L'any 2009 em van oferir una feina a Luxemburg i vaig decidir de marxar. En els anys que vaig estar a la Costa Brava vaig tenir l'oportunitat de conèixer el territori i vaig fer molt bones amistats.

Quan fa que ets al Vicus? 

Des del primer dia! En Gerard i l'Eli em van fer una proposta per un projecte que tenien entre mans (jo en aquell moment vivia a Luxemburg), em va agradar la idea i vaig apostar per tornar a la Costa Brava. Vaig entrar com a cuiner i des de primers d'any sóc soci amb en Gerard i l'Eli d'aquest bonic projecte que ara va fer 7 anys. 

Com definiries la cuina empordanesa? 

És una cuina de mar i muntanya, tenim molt bons productes a la zona que ens dóna la terra i el mar i els hem d'aprofitar en cada una de les estacions que ens trobem de l'any. Ara és l'hora dels bolets!!
 

Quin és el plat que recomanaries per al pròxim mes d'octubre?

Estem en una terra d'arrossos, molta gent vé exclusivament a menjar arròs, en qualsevol època de l'any.
Nosaltres donem una alternativa diferent de la resta, podem oferir entre dues o tres varietats d'arrossos. L'arròs que treballem és cultivat a l'Estany de Pals, ens agrada molt com l'elaboren i a la nostra cuina la seva elaboració parteix d'un bon brou, si és de peix, fem brou de gambes i si és de carn, brou de vedella.
Us ho recomanem!!!


 

.

REDACCIÓ EL NOU · FOTOGRAFIA CUINA DE L’EMPORDANET

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

DIRECCIÓ

 

Carrer Picasso 31

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

administracio@elnou.cat

Tel: 972 610 204

 

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h i 16h - 19h