top of page

Dàlies, les dives dels bulbs

JOAN MONTES · Tècnic professional de jardineria

Extravagants, clamoroses i atractives, les dàlies són les autèntiques dives de l'horticultura.

 

Floreixen des del començament de l'estiu fins a gairebé finals de la tardor, sempre que la temperatura sigui suau, ja que en climes molt calorosos la seva floració disminueix. Aquesta vegada us explicaré el mes rellevant d'aquestes precioses plantes.

La Dàlia és una planta tuberosa, originaria de Mèxic, de fet és la seva flor nacional i ja era utilitzada per els asteques per fer les decoracions florals de les seves festes. 

Les seves exhuberants flors, surten d'entre mig del fullatge des de mitjans d'estiu fins les primeres gelades. Es tracta d'una flor amb un gran valor decoratiu, les seves

ffffff.PNG

flors són molt diferents en tamany i forma. Les més conegudes són les Dàlies cactus, decoratives i pom-pom. 

 

És una planta molt apropiada per a massissos de flors o barrejada amb altres espècies o inclús dàlies. Sense dubte li encanta el sol per poder tenir una bona floració i només s'ha de tenir cura en llocs amb molt de vent i si és necessari guiarla.

 

A la tardor quan perd la seva part verda, és interessant treure-la de terra i guardar-la amb sorra en algun lloc sec. Després les podem plantar a l'inici de la primavera, sanejant les parts descompostes; també podem aprofitar per fer divisió de les mateixes.

 

Una curiositat de les Dàlies és que si localitzem les tiges que porten les llavors de les dàlies i les treiem ben aviat, podrem prolongar i ajudar a la floració de les mateixes, doncs així la planta no gasta tantes energies en la propagació de llavors.

 

Recs molt freqüents sobretot en èpoques de molta calor i estrès hídric i importantíssim abonar quan es planten. 

montes.JPG
bottom of page