Com acompanyar els nostres infants en els processos de separació

SUSANNA TRIAS · Farmacèutica. Col·legiada núm. 1120

La separació o el divorci de les parelles amb fills és un fet freqüent avui dia. Suposa una experiència dolorosa per a la família i en especial per als infants.

En les separacions es viuen moments de crisis, d'inestabilitat, d'inseguretat, de pors i de preocupació, sobretot quan no sabem massa bé com gestionar la situació i com acompanyar els nostres infants en aquest moment tan delicat.
La separació és un procés i demana temps. En el transcurs apareixeran dubtes que caldrà afrontar i resoldre. Un dels dubtes més habituals i dels que més malestar pot generar es refereix a les repercussions que la decisió de posar punt i final a la parella tindrà ens els seus fills i filles.

RECORDEU que la separació implica el trencament de la parella, però no pas de la família.

Aquesta ruptura comporta canvis en tots elsmembres de la família i de manera directa en els infants. L'adaptació dels menors a aquesta nova situació dependrà en gran mesura de com vosaltres mares i pares ajudeu i proporcioneu recolzament per superar aquesta crisi.

14.PNG


Així, les decisions que prengueu com a mares i pares en aquest procés, faran més fàcil o més difícil l'adaptació a una nova
manera de conviure i relacionar-nos.

Des de socArrel us convidem a la lectura del nostre llibre: “El pare i la mare es separen”. Comença una nova vida. Autors: Jordi Daban i Manel Carrera. Il·lustracions: Roser Matas.
Editorial: Bellaterra.


Aquest conte i guia parental us ajudarà a entendre el procés de la separació, els efectes que té aquesta en els vostres fills i filles i alhora us ofereix recursos pràctics i comprensius per transitar la separació de forma menys traumàtica i més sana.

15.PNG