També tenen al·lèrgies les mascotes?

ANNA MENDIETA · Veterinària - Col. GI-891

O i tant que sí! Les mascotes també pateixen per picors produïdes per al·lèrgies i cal detectar-ho perquè disminueixen la seva qualitat de vida.

Quins tipus d'al·lèrgies hi ha?

Principalment hi ha al·lèrgies a:

Puces

Aliments

Ambientals (interior o exterior)

A les puces?

A les puces significa a la saliva de la puça i la zona afectada serà una molt concreta. Sobre la grupa i a les aixelles i engonals. Quan la puça pessiga deixa saliva i es produeix l'al·lèrgia.

22.PNG

Les al·lèrgies ambientals què són?

Les dermatitis atòpiques són el resultat de les al·lèrgies ambientals que poden ser a factors d'exterior o d'interior. Si l'al·lèrgia és a un problema d'interior el més freqüent és que sigui als àcars de l'emmagatzematge o als àcars de la pols, que per molt que netegem no podem evitar que n'hi hagi. Quan l'al·lèrgia és a un factor exterior pot ser a qualsevol pol·len, i els més freqüents són el pol·len de les gramínies, el pol·len de les males herbes i el pol·len dels arbres.

Als aliments també?

Les dermatitis al·lèrgiques produïdes per aliments són quan el cos fa una reacció exagerada a una proteïna alimentària.

 

Quins símptomes veurem?

En el cas de les al·lèrgies ambientals es presentaran quadres cutanis amb picors, otitis recurrents, podo dermatitis etc. En el cas de les alimentàries hi haurà problemes cutanis amb o sense signes digestius.

Quan apareixen les al·lèrgies?

Algunes al·lèrgies són estacionals mentre que altres les veiem tot l'any i són problemes que apareixen molt aviat, a partir d'un any d'edat alguna mascota ja pot començar amb quadres d'al·lèrgia o sigui que hem d'estar molt atents..

mendieta.PNG