Arròs negre amb calamarsons

GUIA GASTRONÒMICA

Les Grands Buffets, el restaurant més gran de França en volum de negocis.

Fundat l’any 1989 per Louis Privat, el restaurant Les Grands Buffets de Narbona (Occitània) és, actualment, el restaurant més gran de França en volum de negocis. La seva ambició: posar el luxe d'una Gran Casa a l'abast de tots i reproduir el repertori de plats emblemàtics de la cuina francesa tradicional, a discreció.

Tot un èxit des de fa gairebé 30 anys. La reputació del restaurant ha sobrepassat àmpliament les fronteres d'Occitània: més del 60% de la seva clientela ve de totes les regions de França i d'altres països, després d'haver efectuat una reserva amb diverses setmanes d'antelació, a viure una experiència única en aquest restaurant tant fantàstic, l'entrada del qual presideix el lema de Gargantúa «Fay ce que vouldras» (Fes el que vulguis).

 

Narbona s'ha convertit en la capital mundial del formatge. Des de desembre de 2018, Les Grands Buffets ofereix l'assortiment de formatges més gran del món en un restaurant amb una col·lecció de 111 formatges. Eleven la "degustació de formatges a la francesa", al cim de l'elegància: provar un assortiment de formatges acompanyat de champagne. Aquest maridatge es fa accessible gràcies a una associació amb Maison Mumm que permet oferir l'ampolla de Mumm Cordon Rouge servida en taula per 25 euros.

 

Les ampolles de vi i champagne són servides en taula a preu de productor, és a dir, al mateix preu que cobra el propietari directament. El 2019, el restaurant Les Grands Buffets va rebre el Premi Especial del Jurat a la carta més àmplia de vins servits a

5.PNG

copa com a part del “Tour donis Cartes”, concurs de les millors cartes de vins de França, organitzat per la revista nacional Terre de Vins.

 

Apassionat de l'art, a Louis Privat, president fundador de Les Grands Buffets li agrada descobrir a pintors, escultors i les arts decoratives a través de les diferents sales del seu restaurant. Ofereix al públic en general una col·lecció única de coberteries i vaixelles de plata i un veritable viatge per la història de l'art de la taula.

Louis Privat

“Sempre he pensat que l'art ha de ser compartit i no ha de celebrar-se només en els museus. Per això em comprometo que l'Art, en totes les seves formes, visqui i sigui un dels ingredients essencials de l'experiència que ofereix Les Grands Buffets"

L’any 2021, s’incorpora l'esplendor dels palaus més exclusius nomenat, El Saló Doré Jean de La Fontaine. La seva decoració té un efecte excepcional: L'èxit està signat pels integrants dels Ateliers de France, Familiaritzats amb les tècniques de renovació d'herència francesa, entre els quals destaquen Els Castells de Versalles i Chambord així com l’Hotel de la Marini. 7 capes van ser necessàries per a la realització dels revestiments del Staff, sobre les quals s'han col·locat 18.000 fulles d'or.

6.PNG