Consells per evitar la propagació de la Covid-19 durant aquestes festes de Nadal

NACHO PASQUAL · Director del CAP de Palafrugell

Els primers consells són: reduir el contacte social, augmentar la distància, el rentat de mans i l'ús de la mascareta són bàsics per la contenció del virus.

Contacte social

Aquest any haurem de fer compatible gaudir de les festes de Nadal amb el toc de queda i les restriccions de trobades i mobilitat. A les 10 de la nit haurem d'estar a casa i no podrem sortir, exceptuant uns casos concrets, fins a les 6 del matí. Tampoc hi haurà sopars d'empresa, grans cues per comprar els regals i alguns actes culturals com 'Els Pastorets' o els pessebres vivents se celebraran en molt pocs indrets, i on es facin hauran de complir les mesures d'aforament i de seguretat.

 

Compres de Nadal

Cal evitar aglomeracions per a prevenir contagis, per la qual cosa convé fer les compres sense esperar a l'últim moment. El comerç local ofereix moltes avantatges i facilitats per poder comprar amb seguretat, utilitzem-les. En aquest sentit, es mantindrà el control d'aforaments en comerços, mercats nadalencs i altres activitats que es realitzin en l'àmbit municipal com els tradicionals mercats ambulants.

Activitats de Nadal

Hi ha una sèrie d'actes que no es duran a terme i les cavalcades es realitzaran en un altre format i en entorns segurs lliures d'aglomeracions.

 

Sopars o dinars de Nadal

Es recomana dividir les trobades familiars en grups reduïts. I encara millor minimitzar el número total de grups en aquests dies, ja que el possible contagi no ho sabrem fins uns dies després. En aquest sentit, cal recordar la importància de la ventilació en els espais tancats. Una bona ventilació pot disminuir el risc de contagis. Recordem que el compartir un espai tancat unes hores i sense mascareta, com aquests àpats, es la principal causa de contagi a l'àmbit comunitari.

Proves Covid-19

S'està parlant sobre la possibilitat de poder adquirir proves ràpides d'antígens per detectar els positius. No sabem si en el moment de celebrar les festes serà factible o no, però és un mitjà per poder estar més segurs, tot i que hem de entendre que no ens donarà cap certesa de un risc 0 de contagi.

 

Hem de recordar que sempre que tinguem símptomes compatibles amb la malaltia ens hem d'adreçar al nostre CAP de referència que ens guiarà sobre els passos a seguir. Ningú més que nosaltres sap què hem de fer per evitar la propagació i com a consell sempre hem d'actuar com si siguéssim portadors del virus perquè d'aquesta manera segur que no infectarem a ningú.

Abaixar la guàrdia pot ser molt perjudicial per a la salut pública.

Acabem posant-nos a la seva disposició en els nostres serveis i els desitgem un Feliç Nadal i un 2021 que ens porti a la normalitat

En cas de qualsevol incidència o emergència, truqueu al 112.

DIRECCIÓ

 

C/del Mestre Sagrera, 47 1er Pis

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

eva@elnou.cat

Tel: 645 80 32 95

 

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h