Compte amb la processonària! 

ANNA MENDIETA · Veterinària - Col. GI-891

Compte amb la processonària perquè ja ha arribat! 

I què és la processonària?

La processionària és un lepidòpter (papallona) de la família Thaumetopoeidae que ataca totes les espècies de pins i cedres. Abans de transformar-se en papallona, passa per diferents fases de larva i és en la tercera fase de larva quan suposa un problema per les nostres mascotes, i de fet, també per nosaltres. 

 

Per què és un problema

La processionària en la fase de larva està envoltada per uns pèls urticants molt irritants i baixen dels arbres formant unes processons força llargues, molt característiques. La curiositat fa que, sovint, les nostres mascotes vagin directament a llepar aquestes processons o bé que posin el morro a certs forats on n'hi hagi i que al tocar-les pateixin lesions.
 

I què els passa als animals que la toquen

Se'ls inflen molt els llavis i el morro quan les toquen, però el més preocupant, és quan les llepen i se'ls infla la llengua. És preocupant per dos motius: el primer és perquè poden tenir problemes per respirar; i el segon, perquè al cap d'unes hores la urticària que hagi pogut haver-hi pot convertir-se en llagues i finalment es pot necrosar (morir) el tros de la llengua afectat. Per això, cal anar al veterinari per iniciar ràpid el tractament i aconseguir el menor dany possible. 

 

Quan hi ha aquestes larves de processionària

Les papallones neixen des del juny o juliol fins al setembre i ponen els ous als pins o cedres. Quan comença a fer fred, fan un niu de pèls sedosos als pins i cedres i cap al febrer o març les larves surten del niu per baixar de l'arbre en forma de processons i enterrar-se per formar la papallona

mendieta.PNG
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

DIRECCIÓ

 

Carrer Picasso 31

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

administracio@elnou.cat

Tel: 972 610 204

 

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h i 16h - 19h