Com sé si el meu ocell es troba bé? 

ANNA MENDIETA · Veterinària - Col. GI-891

Segurament els ocells, sobretot els canaris, periquitos i lloros, són uns animals de companyia que molta gent ha tingut alguna vegada. Tot i que costa observar quan tenen problemes de salut, cal saber que en tenen igual que tots els altres animals, i que encara que siguin delicats, el veterinari pot ajudar a resoldre'n forces.

Per què costa tant detectar els problemes?
El principal problema que es planteja és detectar que els ocells es troben malament. En el seu hàbitat natural, els ocells no es poden permetre el luxe de mostrar-se dèbils perquè si no els depredadors els atacarien de seguida. Per tant, quan estan malalts han de dissimular perquè és quan més dèbils són i no és fins que es troben molt malament que demostren físicament que tenen algun problema. 

 

Què vol dir això a casa?

Això vol dir que a casa, com que no saben que els portarem al veterinari, no es volen mostrar dèbils i per tant no es detecten els primers símptomes fins que ja han passat alguns dies. Això significa que ja estan força malament i cal posar-hi remei quant abans millor.

 


 

Però com ho sabrem que alguna cosa no va bé?

Primer comencen menjant poc, es mouen menys, etc., i quan no es troben gens bé ho demostren embolant-se igual que quan dormen però a deshora. Quan un canari s'embola pot indicar que té problemes respiratoris, problemes de l'aparell digestiu o qualsevol altra cosa i cal anar al veterinari perquè com que ja fa dies que es troba malament i són animals delicats, la malaltia està força avançada i el problema segurament és greu.
 

mendieta.PNG
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

DIRECCIÓ

 

Carrer Picasso 31

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

administracio@elnou.cat

Tel: 972 610 204

 

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h i 16h - 19h