Com ens agrada el nadal!

ANNA MENDIETA · Veterinària - Col. GI-891

Ja gairebé estem a les festes de Nadal i, de la mateixa manera que ens trasbalsen a nosaltres, també ho fan als nostres companys peluts.

Anem a explicar algunes coses a tenir en compte.

 

L'alimentació és important?

Doncs sí que ho és, per diferents motius. Hem de procurar no donar-los per menjar les restes dels nostres àpats perquè poden haver-hi aliments tòxics i també perquè els alterarem molt la seva rutina, cosa que pot tenir conseqüències com problemes gastrointestinals i també de malacostumar-se. A més a més, hem de vigilar amb postres típics d'aquestes dates com els torrons, la xocolata, el raïm, etc, que poden ser-los tòxics. Trobarem al mercat molts Snacks boníssims i adequats a les mascotes!

dddddddddd.PNG

La decoració què?

Canviem molt la decoració a les cases i pels nostres millors amics serà com haver adquirit un munt de joguines noves. Haurem de vigilar on fem l'arbre, per exemple, dificultant-los l'accés o fer-lo amb ornaments que no siguin perillosos. També vigilarem a on posem les ponsèties perquè són tòxiques si les ingereixen.

La il·luminació que tant ens agrada, un problema…

Tindrem en compte que sobretot els gats, però també alguns gossos o cadells, tenen especial debilitat pels cables. Són perillosos per si se'ls empassen, s'hi enreden o si els mosseguen. Haurem de vigilar molt perquè poden estar connectats a la corrent.

Enrenou, soroll i focs artificials, també hi hem de pensar!

Aquests dies hi ha molt enrenou a les cases i moltes vegades no pensem que això pot alterar el descans dels gossos i gats. També recordarem que pot haver-hi sorolls i focs artificials alguns dels dies més assenyalats. Haurem d'estar preparats perquè les mascotes no pateixin.

 

Així doncs, només queda per dir, BONES FESTES A TOTHOM!

mendieta.PNG