ENTREVISTA A CLÀUDIA TORRELLAS

L’afectació de la COVID-19 al sector nupcial.

REDACCIÓ: El Nou

Quina és la tasca del Wedding Planner?

La tasca del Wedding Planner se centra a oferir un servei d’organització, coordinació i execució de casaments a totes aquelles parelles que decideixen casar-se i que no compten amb el temps ni els recursos per poder-ho organitzar. Podem oferir des d’un servei complet ajudant en la contractació de tots els proveïdors, és a dir, els ajudem a buscar dia, lloc, càtering, allotjament, florista, fotògraf, videògraf, dj, música en viu, detalls pels convidats, etc. O podem oferir un servei que anomenem DIA B centrat a organitzar i coordinar durant els últims mesos i el dia del casament que tot surti com tenen planejat, aquest servei el solen contractar parelles que han anat organitzant el casament pel seu compte però veuen que pel dia del casament necessiten l’ajuda d’un professional per posar ordre a tot el que tenen. A partir d’aquests dos serveis podem oferir un servei personalitzat segons les necessitats de cada parella. En el nostre cas, treballem de manera molt personalitzada i a mida i cada projecte és diferent.

Com ha afectat la crisi de la COVID-19 al sector dels casaments?

La COVID-19 ha afectat molt en el nostre sector, ja que de moment, el primer semestre de l’any el donem per perdut. La nostra temporada començava a l’abril – maig i totes les dates de casaments s’han posposat per finals d’any 2020 o pel 2021.

Quan preveieu que es puguin tornar a celebrar?

Cada dia rebem informació diversa i molt incerta, fins fa un mes teníem l’esperança de poder celebrar casaments a partir del juliol, però a dia d’avui veient que la desescalada no està essent com estava pautada creiem que no podrem començar a fer casaments fins a principis de setembre. Esperem que els casaments nacionals es puguin celebrar durant els últims quatre mesos de l’any. Pels casaments d’estrangers ja ho estem posposant tot pel 2021.

Replantejar una nova data de casament no ha de ser fàcil. Quin consell donaríeu a les parelles que s’han vist afectades per aquesta situació?

Sobretot els recomanem buscar un PLAN B de data, trobar una nova data on tots els proveïdors tinguin disponibilitat, un cop aquesta data està guardada esperar màxim fins 1 mes abans de la

la celebració per prendre la decisió.
Segons les previsions i l’evolució de la pandèmia moltes parelles prenen la decisió abans, cada parella i cada situació és un món. Si es tracta d’un casament petit o amb convidats de la zona sempre pots apurar una mica més a decidir si segueixes amb la data inicial o posposes al Plan B. També els donem molt de suport i els animem a que s’il·lusionin amb la nova data, la situació és estranya per a tothom i en molts casos acabem fent assessorament ‘psicològic’ i moral. Actualment, estem oferint aquest servei d’assessorament a totes les nostres parelles i els facilitem la feina posant-nos nosaltres mateixos en contacte amb cada proveïdor per focalitzar i unificar la informació per un únic canal.

Segons les fonts oficials, sembla que els casaments s’hauran de celebrar amb mesures de prevenció i distanciament. Com es preveu que es puguincelebrar seguint els protocols?

Actualment, no disposem de cap font oficial ni protocol oficial que reguli com es celebraran els casaments, ens estem basant amb les mesures que estan aplicant als hotels i restaurants, ja que ens afecten i ens toquen molt de prop en un casament i pensem que moltes de les mesures seran similars, però a dia d’avui no existeix cap protocol ni font oficial a seguir.

 

A les comarques gironines hi ha moltes empreses que treballeu coordinades, heu pensat a demanar algun paquet d’ajudes econòmiques  pel sector?

Actualment, no existeix cap col·lectiu associat o sindicat, però si que dins el sector tenim contacte amb companys i es parla en poder crear un teixitassociatiu per poder ser més forts davant les institucions i així poder demanar ajudes. Moltes empreses donem la temporada per perduda tot i que la granmajoria de casaments s’han posposat al 2021 i aquesta font d’ingressos la  percebrem però per aquest any 2020 els recursos seran negatius.

DIRECCIÓ

 

C/del Mestre Sagrera, 47 1er Pis

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

eva@elnou.cat

Tel: 645 80 32 95

 

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h