Cistelles i testos penjants 

JOAN MONTES · Tècnic professional de jardineria

Les cistelles o testos penjants constitueixen un element decoratiu de gran impacte, permeten tenir plantes en llocs reduïts, ja que s'aprofiten les parets i l'espai vertical.

Ubicació

Es poden ubicar tant a l'exterior com a l'interior de la casa. A fora, donen una benvinguda acolorida als costats de la porta principal. Són típiques penjades a porxos, pèrgoles, arcs de jardí... En una terrassa o balcó serveixen per recobrir parets i baranes. Dins de casa poden flanquejar un finestral, on gaudiran d'abundant llum.

Tipus de cistella penjant

Compra cistelles grans perquè les plantes tinguin més espai i floreixin amb profusió:  Cistella de filferro,  Cistella de vímet,  Cistella de fusta, cistella de terracota, cistella de plàstic...

 

Espècies aptes per a cistelles penjants

Per a interior: Begònies, Cintes, Colúmnea, Banya d'ant, Falzia, Ficus repens, Falguera canari, Heura, Planta de diners, Potto, Singonia. 
Per a exterior: Begònies (ombra), Cintes (ombra), Ficus repens (ombra), Fúcsia, Gerani,  Heura (ombra), Impatiens (ombra), Lamprantusspp, Lobelia, Menta (ombra), Petúnies Surfinias, Planta de diners (ombra), Romero rastre, Farigola, Revetlla, Vinca.

Plantació

Recobreix la cistella amb una capa gruixuda d’una molsa fibrosa anomenada Peatmoss, sinó una làmina de coco, una làmina de paper especial per a cistelles o en el cas de cistelles de fusta i vímets amb un plàstic foradat.


A continuació es tira substrat per a testos barrejat amb una mica d'abonament granulat. Es poden plantar només penjants o bé, barrejades amb una espècie més dreta col·locada en el centre. Després acaba d'omplir amb substrat la cistella i rega-la.

Reg i abona

Una cistella penjant necessita ser regada amb força freqüència, especialment a l'estiu. Això és degut al fet que l'espai per a les arrels sol ser escàs. Si la cistella fos més gran, molt millor, perquè tardarà més temps a assecar-se.


Un altre mètode és la immersió. Consisteix a despenjar la cistella i ficar-la en una galleda amb aigua uns 10 minuts. Al mercat hi ha algunes cistelles d’autorec, que posseeixen una reserva d'aigua a la base.


Igual que passa amb l'aigua, els nutrients minerals s'esgoten amb rapidesa. Fertilitza cada setmana en el període de creixement actiu amb un fertilitzant líquid

 

montes.JPG

DIRECCIÓ

 

C/del Mestre Sagrera, 47 1er Pis

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

eva@elnou.cat

Tel: 645 80 32 95

 

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h