top of page

Entrevista a CINDY VILAHUR
Quiropràctica a Salut 360

REDACCIÓ ÈLIA PAGÈS · Periodista

image.png
image.png

En què consisteix la quiropràctica i quins beneficis té per a la salut?

La quiropràctica, segons l'OMS, és una especialitat centrada en el diagnòstic, tractament i prevenció de trastorns del sistema neuromúscul-esquelètic, especialment a la columna vertebral, i estudia com aquests trastorns afecten la salut global dels pacients. Ajuda a reduir els nivells d'inflamació sistèmica, a la regeneració de cartílag en casos d'artrosis i artritis, a l'acompanyament de l'osteoporosi i redueix el dolor global a través de les vies neurològiques de la modulació del dolor.

Quina diferència hi ha entre quiropràctica i fisioteràpia?

La quiropràctica se centra en el diagnòstic i el tractament del sistema neuro-músculesquelètic, les subluxacions vertebrals i la seva repercussió sobre el sistema nerviós central; mentre que la fisioteràpia diagnostica i tracta el sistema múscul-esquelètic utilitzant tècniques com l'exercici terapèutic, la teràpia manual miofascial i l'electroteràpia.

Com es complementen?

La quiropràctica es basa a corregir les subluxacions vertebrals i millorar la funció del sistema nerviós, la fisioteràpia busca enfortir els músculs, millorar la mobilitat i recuperar la forma física. El nostre valor diferencial és prioritzar la salut i recuperació dels pacients perquè puguin recuperar la seva vida.

 

A què us referiu quan dieu que oferiu als pacients un benestar integral?

Es tracta d'un estat d'equilibri físic, mental i emocional. La quiropràctica pot ajudar a alinear la columna vertebral i millorar la funció nerviosa, la fisioteràpia pot rehabilitar lesions musculoesquelètiques i millorar la funcionalitat física, i el pilates reformer pot enfortir els músculs, millorar la postura i augmentar la flexibilitat. Combinant aquests serveis proporcionem una atenció integral que aborda tant els aspectes físics com emocionals de la salut, promovent un major benestar i qualitat de vida.

PALAFRUGELL · C/ Sant Sebastià, 69 · 610 404 828

GIRONA · C/ Sèquia, 24 bxs. · 633 672 099

LA BISBAL · C/ Pompeu Fabra 7A · 623 489 717

bottom of page