Arròs negre amb calamarsons

GUIA GASTRONÒMICA

Castanya de Viladrau

Hi ha poques zones a Catalunya on existeixen àrees boscoses de castanyers, el Montseny és una d'elles. La castanya és la fruita de l'arbre del castanyer, castanea sativa.

fggdg.PNG

Al Montseny es distingeixen dues varietats de castanya. Unes es diuen Martinenques, perquè arriben per Sant Martí, i les altres Sant Miquelenques, perquè arriben per Sant Miquel. No hi ha diferència entre unes i altres en qüestió de mida, color o gust. A dins del palló, la pell externa amb punxes, hi ha unes dues o tres castanyes. La castanya que es cull a Viladrau i als pobles del voltant, com Espinelves, Arbúcies o Sant Hilari, és d'una mida més petita i més dolça que la resta. Es poden trobar castanyers dins l'àrea d'influència del Massís del Montseny. Per a poder recol·lectar les castanyes i mantenir els castanyers s'ha de demanar permís als propietaris dels boscos. La recollida de la castanya dura tot el mes d'octubre aproximadament. Les castanyes un cop collides es poden conservar un parell de setmanes com a molt.