Gallina de Piel Wines
ROCA DEL CRIT
2016 Empordà
Vi negre, 13,5%
Preu: 14,95 €
C/del Mestre Sagrera, 47 1er Pis, Palafrugell |
645 803 295 | eva@elnou.cat | Dilluns a divendres 9h a 14h |
Arròs negre amb calamarsons
Gastronomía
GUIA GASTRONÒMICA
Castanya de Viladrau
Hi ha poques zones a Catalunya on existeixen àrees boscoses de castanyers, el Montseny és una d'elles. La castanya és la fruita de l'arbre del castanyer, castanea sativa.

Al Montseny es distingeixen dues varietats de castanya. Unes es diuen Martinenques, perquè arriben per Sant Martí, i les altres Sant Miquelenques, perquè arriben per Sant Miquel. No hi ha diferència entre unes i altres en qüestió de mida, color o gust. A dins del palló, la pell externa amb punxes, hi ha unes dues o tres castanyes. La castanya que es cull a Viladrau i als pobles del voltant, com Espinelves, Arbúcies o Sant Hilari, és d'una mida més petita i més dolça que la resta. Es poden trobar castanyers dins l'àrea d'influència del Massís del Montseny. Per a poder recol·lectar les castanyes i mantenir els castanyers s'ha de demanar permís als propietaris dels boscos. La recollida de la castanya dura tot el mes d'octubre aproximadament. Les castanyes un cop collides es poden conservar un parell de setmanes com a molt.