Auxili el meu gat no pot orinar!

ANNA MENDIETA · Veterinària - Col. GI-891

Quan un gat va moltes vegades a la sorra per orinar i no pot, o li costa molt, hem de posar-nos en alerta.

Per què ens hem d’alertar?

Ho hem de fer perquè els gats tenen un problema greu relacionat amb el tracte urinari inferior i l’hem de detectar quant abans millor.

Quin problema tenen?

Molts gats, joves i vells, tenen un problema conegut com FUS o síndrome urinari felí, que consisteix en una inflamació del tracte urinari inferior que els impedeix orinar correctament.

 

I si no orinen què passa? És greu?

Com que no poden orinar, o només fan unes gotetes tot i tenir moltes ganes de fer-ho, es troben molt malament. No orinar, a més, pot comportar conseqüències molt greus perquè si esperem massa temps, com que no poden buidar la bufeta de la orina, aquesta es pot omplir massa fins a rebentar-se o altres vegades es poden fer malbé els ronyons.

gat.PNG

Com podem reaccionar a temps?

Reaccionarem a temps si ens fixem amb el comportament del gat perquè els símptomes principals són que els gats van constantment a la sorra i només fan gotes d’orina o res. A vegades criden adolorits tota l’estona i sol fer-los mal la panxa. Altres vegades estan decaiguts i fins i tot poden arribar a vomitar del malestar.

Podem prevenir d’alguna manera?

Moltes de les marques comercials d’alimentació de bona qualitat inclouen en la seva formulació components per evitar que es produeixin els problemes del tracte urinari inferior dels gats. 

 

A més, donar-los menjar humit de qualitat de tant en tant també va bé perquè els gats no beuen massa i d’aquesta manera els aportem aigua. Si al més mínim símptoma el portem al veterinari el problema serà agafat a temps i el resoldrem amb més facilitat i més ràpid.

mendieta.PNG