L'arbre nadalenc com a tradició

JOAN MONTES · Tècnic professional de jardineria

L'arbre de Nadal a Europa

És possible que el primer arbre nadalenc, com es coneix en l'actualitat, sorgís a Alemanya, on es va implantar per primera vegada en 1605 per ambientar el fred de Nadal, començant així la seva difusió. El costum d'adornar un arbre a les llars espanyoles va ser portada a l'any 1870 per una princesa d'origen rus anomenada Sofia Troubetzkoy, Per això, sembla que la primera vegada que es va col·locar un arbre nadalenc a Espanya va ser a Madrid, durant el Nadal de l'any 1870.

Elements decoratius de l'arbre de Nadal

La tradició d'adornar l'arbre nadalenc sembla que es va iniciar a Alemanya i Escandinàvia als segles XVI i XVII, estenent-se posteriorment a altres països europeus. Per la seva decoració en l'actualitat hi ha una gran diversitat d'objectes i elements, sent la més tradicional l’estrella.

 

L'estrella: col·locada generalment en la punta de l'arbre, representa la fe que deu guiar la vida del cristià, recordant a l'estrella de Betlem.

 

Esfera: pel que sembla al principi Sant Bonifaci va adornar l'arbre amb pomes, representant amb elles les temptacions. Avui dia, s'acostuma a col·locar boles o esferes que simbolitzen els dons de Déu als homes.

 

Llaços: sempre s'ha pensat que els llaços representen la unió de les famílies i persones estimades al voltant de doncs que es desitgen donar i rebre.

 

Llums: al principi espelmes, representen la llum de Crist

 

montes.JPG

DIRECCIÓ

 

C/del Mestre Sagrera, 47 1er Pis

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

eva@elnou.cat

Tel: 645 80 32 95

 

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h