10 curiositats sobre els cavalls que segur que desconeixes 

ANNA BOSCH · Tècnic esportiu en hípica

 1. Les dents dels cavalls mai paren de créixer. Gràcies a això es pot determinar la seva edat. A mesura que creixen també es tiren cap endavant i es creen unes taques fosques específiques que determinen l'edat.

 2. L'ull del cavall és el més gran de tots els mamífers terrestres, i és monocular, això significa que li permet veure l'entorn d'ambdós costats amb qualsevol ull. També consta de dos punts cecs, un al front i l'altre just a la part contrària.

 3.  Beuen aproximadament 25 litres d'aigua al dia, pot arribar inclús als 40. Depèn del clima, l'estació de l'any, l’activitat física, l’alimentació, etc.

 4. Al néixer, les cames del cavall tenen un 90% de la mida que assolirà d'adult. També té la capacitat de córrer amb tan sols unes hores després del naixement. Dit això, el cavall adult pot córrer a uns 44 km/h de mitja encara que hi ha marques registrades a 88 km/h.

 5.  Són animals molt curiosos, sociables i sensibles. De fet, els cavalls ploren la mort d'un company seu.

 6. Tenen la capacitat de reconèixer sons i veus familiars a llarga distància. A més, posseeix una gran memòria a llarg termini.

 7. Els cavalls no poden vomitar. Això és degut a que l'esòfag està rodejat d'un múscul fort en el lloc que connecta amb l'estómac. Aquest múscul es tanca després d'ingerir els aliments i impedeix que puguin tornar a sortir.

 8. Les orelles dels cavalls tenen 16 músculs a cada una d'elles, aquest fet els permet girar-les 180 graus. També podem saber si un cavall té fred per la temperatura de les orelles, si no estan prou calentes vol dir que l'animal té fred.

 9. El període de gestació d'una euga és d'11 mesos i normalment només tenen un poltre. És molt difícil que puguin tenir-ne dos i pot tenir moltes complicacions.

 10. Sabies que les estàtues de genets a cavall tenen el seu significat propi? Si el cavall té les potes de davant aixecades significa que el genet va morir en batalla. Si el cavall només té una pota aixecada, el genet va morir a conseqüència de les ferides de guerra i si el cavall té les quatre potes a terra, vol dir que el genet va morir per causes naturals.

ABS.JPG

DIRECCIÓ

 

C/del Mestre Sagrera, 47 1er Pis

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

eva@elnou.cat

Tel: 645 80 32 95

 

 • White Facebook Icon
 • White Twitter Icon
 • White Google+ Icon

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h